Een bijzondere tomaat: Orange Banana

De Orange Banana is geen sinaasappel en geen banaan, maar een unieke heirloom tomaat, die fel worteltjesoranje van kleur wordt. De geschiedenis vertelt ons dat deze prachtige tomaat uit de Oekraïne afkomstig is. De eerste melding dateert echter pas uit 1996 toen Marina Danilenko. een Russische kweekster, de tomaat in Moskou presenteerde.
[Foto: www.tomatenzaden.nl]
Meestal wordt de vorm van de Orange Banana iets langwerpig, maar soms ontstaat toch een vorm die vaag aan een banaan doet denken. De plant is sterk, geschikt voor ons klimaat en de heerlijk vlezige tomaten kunnen een centimeter of acht lang worden. Na ongeveer 80 dagen na ontkiemen kan men de eerste tomaten oogsten.

De smaak van de Orange Banana wordt omschreven als boordevol smaak en voldoende zoet. Deze tomatenvariëteit is zeer geschikt voor het maken van tomatensaus en tomatenpuree. Ze bezitten echter ook meer dan voldoende smaak en sap om gewoon ‘uit het handje’ te eten of als heerlijk broodbeleg. Sommigen drogen de tomaat, waardoor de smaak nog geconcentreerder wordt.

Wil je eens proberen om deze bijzondere tomaat op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment