Een bijzondere tomaat: Silky Pink

In 2014 introduceerde zaadveredingsbedrijf Rijk Zwaan in De Lier, in samenwerking met Duijvestijn Tomaten, de Silky Pink. Wij kennen hier voornamelijk de traditionele rode tomaat, maar in veel landen in Azië zijn de populairste tomaten tegenwoordig echter roze.

Wat de Silky Pink zo bijzonder maakt is niet alleen zijn roze kleur, maar ook zeker de opvallende smaak. Ze zijn fruitig, zachter van smaak, zijn sappiger en hebben een uitgebalanceerde zoet-zuurverhouding.
Behalve in de Oosterse keukens komt de Silky Pink ook in de Westerse keukens goed tot zijn recht. Rijk Zwaan richt zich met deze tomaat op de Europese markt en dus zeker niet alleen op consumenten met een Aziatische achtergrond. Er is wel geprobeerd om de Silky Pink in een Aziatische supermarktketen te verkopen, maar het bleek dat zowel allochtone als autochtone klanten de tomaat waardeerden.

Rijk Zwaan ziet voor de Silky Pink veel kansen, maar men ziet vooral potentie in Groot-Brittannië, waar de roze tomaat als een mooie aanvulling in de tomatencategorie wordt gezien. In Nederland is hij nog maar mondjesmaat te vinden in de schappen van de supermarkt.Dat zal in de toekomst zeker gaan veranderen, denk ik.

Zaden van de Silky Pink zijn jammer genoeg nog niet voor de hobby beschikbaar.

No comments:

Post a Comment