Een bijzondere tomaat: Atomic Grape Tomato

Het is duidelijk dat Brad's Atomic Grape Tomato een aparte naam verdient. Het is een tomaat die het formaat en vorm van een druif heeft, terwijl de kleur doet denken aan gemorste olie op het wateroppervlak dat door een lentezon wordt beschenen. Geen wonder dat deze tomaat in 2017 de eerste prijs won won tijdens de Amerikaanse National Heirloom Expo.
De teler, de Amerikaan Bradley (Brad) Gates, produceert op zijn Wild Boar Farms de ene na de andere opmerkelijke exotisch ogende tomaat met namen die soms bijzondere creatief gevonden zijn. Wie is nu niet benieuwd hoe een tomaat met een naam als Atomic Fusion, Cherokee Red, Cosmos of Painted Lady eruit ziet en smaakt.

Brad's Atomic Grape Tomato is een kerstomaat, maar het is geen normale kerstomaat. De kleur wordt officieel omschreven als lavendel met paarse strepen, die uiteindelijk verkleuren tot een aanslag op de zintuigen met olijfgroen, rood en bruinig blauwe strepen. Het olijfgroene vruchtvlees heeft rode accenten en smaakt heerlijk zoet.

Deze tomaat levert een overvloedige oogst na zo'n 75 dagen. De clusters tomaten blijven goed aan de plant zitten.

Wil je eens proberen om deze bijzondere tomaat op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment