Een bijzondere tomaat: Pink Thai Egg

Kijk, dat is nu een handige naam voor een tomaat. De Pink Thai Egg is een roze tomaat die afkomstig is uit Thailand en de vorm heeft van een ei.
De Pink Thai Egg is een heirloom tomaat die oorspronkelijk uit Thailand komt. Niet alleen zijn de in dat land gewild om hun aantrekkelijke verschijning, maar vooral ook om hun zoete en sappige fruit. De vruchten zijn een centimeter of twee, drie lang en hebben een gewicht van ongeveer 30 gram.

De tomaten verkleuren van cremewit naar parelroze tot lichtrood tijdens het rijpen. Ze zijn erg zoet en smaakvol. Perfect voor kleurrijke salades.

Het is een dichte, bossige tomatenplant die wel twee meter hoog kan worden. De plant produceert vele trossen tomaten met een formaat die varieert van die van een druif tot die van een klein ei. Daardoor heeft de plant vaak ondersteuning nodig van staken.

De Pink Thai Eggs kunnen worden gebruikt in salades, als snacktomaat, geroosterd of verwerkt tot een roze tot lichtrode tomatenpuree. Pink Thai Egg-tomaten moeten worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn voor de beste smaak. In tegenstelling tot andere cherrytomaatjes, splijten de Pink Thai Egg-tomaten niet open of barsten ze niet als ze rijpen. Het fruit van Pink Thai Egg tomatenplanten is het lekkerst als je ze vers eet, maar de tomaten zijn wel degelijk heel goed houdbaar.

Pink Thai Egg-tomaten hebben dezelfde groei- en verzorgingseisen als elke andere tomatenvariëteit. Het is echter bekend dat ze een wat hogere waterbehoefte hebben dan andere tomaten en beter groeien in gebieden met veel neerslag. Ze zijn aangepast aan het heersende klimaat in Thailand.

Naar verluidt zijn de Pink Thai Egg-tomaten ook beter bestand tegen veelvoorkomende tomatenziekten dan andere variëteiten. Bij voldoende water is deze tomatensoort extreem hittebestendig. Met 70 tot 75 dagen tot volwassenheid, kunnen de zaadjes van de Pink Thai Egg het beste al zes weken voor de laatste nachtvorst in je regio binnenshuis worden geplant. Als planten ongeveer 15 centimeter hoog zijn, kunnen ze worden afgehard en buiten worden geplant.

Wil je zelf eens proberen om deze bijzondere tomaat op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

No comments:

Post a Comment